Responsive image
Назва статті Американська асоціація юристів відхиляє Закон про розлучення через посередника: тимчасове явище чи ознака часу?
Автори Райнз Р. Е.
Назва журналу Науково-практичний фаховий журнал
«Право США» (українська мова)
Випуск 1-2 / 2012
Сторінки 143 - 152
Анотація

У 2011 р. найбільша спілка адвокатів у Сполучених Штатах Америки – Американська асоціація юристів, відхилила Уніфікований закон/правила про посередництво. Здебільшого такий правовий процес використовується у сфері розлучень. Процес посередництва являє собою процес, у відповідності з яким спеціально навчені адвокати входять у чотиристоронню «угоду про участь», укладену між ними та подружжям, з якими вони добровільно обмінюються всією інформацією з метою досягнення мирного рішення. У випадку, якщо сторони не зможуть досягти консенсусу, то в угоді передбачається, що жодний з адвокатів не може продовжувати справу. Це положення, яке є обов’язковим для процесу посередництва, є спірним. У 2007 р. Асоціація юристів штату Колорадо дала офіційне роз’яснення, що таке положення порушує Колорадські правила професійної поведінки; але деякі інші штати, а також Американська асоціація юристів не погодилися з тим, що воно є неетичним. Як би там не було, але у 2011 р. Палата делегатів асоціації Американської асоціації юристів відхилила запропонований Уніфікований закон/правила про посередництво на тлі етичних проблем, а також стурбованості, що законодавчі органи штатів будуть регулювати адвокатську діяльність. У статті робиться висновок, що право посередництва буде зростати особливо у сфері розірвання шлюбу, незважаючи на відхилення з боку Американської асоціації юристів.

Ключові слова право посередництва, розлучення, угода про участь, правова етика, Американська асоціація юристів, правила професійної поведінки.
References
Електронна версія Завантажити